Tractaments > SOAP – Servei d’orientació acadèmica i professional

A Gabinet Psicològic Tena oferim el Servei d’Orientació Acadèmica i Professional per a ajudar-te a prendre decisions informades sobre la teva educació i carrera professional. Aquest servei està dissenyat per a brindar suport individualitzat, siguis estudiant de qualsevol nivell educatiu, o necessitis orientació i assessorament en l’àmbit professional.

L’objectiu principal és proporcionar informació i assessorament per a ajudar-te a comprendre les teves habilitats, interessos i valors, i com es relacionen amb les teves opcions educatives i professionals.

El nostre equip de psicòlegs realitzar avaluacions, proves psicològiques, analitza els resultats i proporcionar retroalimentació sobre les fortaleses i àrees de millora que pots tenir.

També et podem ajudar en l’elaboració de plans de carrera, la preparació de currículums i entrevistes de treball, el desenvolupament d’habilitats de cerca d’ocupació i l’exploració d’oportunitats de desenvolupament professional.

Avaluació de les habilitats i debilitats

En avaluar les habilitats i febleses en l’orientació acadèmica i professional, és important tenir en compte que aquestes avaluacions són només una peça del trencaclosques. També s’han de considerar altres factors, com els interessos, valors, metes personals i el context en el qual et trobes.

Aquí et presentem alguns mètodes que utilitzem en l’avaluació d’habilitats i febleses en l’orientació acadèmica i professional:

 • Proves d’habilitats: Proves específiques per a avaluar habilitats acadèmiques, com a habilitats de lectura, escriptura, matemàtiques o habilitats científiques. Aquestes proves proporcionen una mesura objectiva del nivell de competència en àrees clau.

 • Avaluació d’interessos: Ajuda a identificar les àrees d’estudi o les carreres professionals que poden ser més adequades per a tu, en funció de les teves preferències i motivacions. S’utilitzen qüestionaris d’interessos o inventaris vocacionals per a recopilar informació sobre les preferències ocupacionals.

 • Avaluació d’aptituds: Avaluen les capacitats i habilitats específiques que són rellevants per a camps d’estudi o professions particulars. Per exemple, es poden utilitzar proves d’aptitud espacial, verbal, numèrica o mecànica per a identificar les àrees en les quals es pot tenir un avantatge o necessitar desenvolupament addicional.

 • Entrevistes i autoavaluació: Les entrevistes individuals amb un professional d’orientació acadèmica i professional permeten una exploració més profunda de les habilitats i febleses de la persona. El professional fa preguntes específiques per a comprendre les experiències passades, les competències adquirides i les àrees en les quals es necessita suport.

Avaluació dels propis interessos professionals

L’avaluació dels propis interessos professionals és un pas fonamental en el procés d’orientació acadèmica i professional. Comprendre els interessos personals pot ajudar a identificar carreres i camps d’estudi que siguin gratificants i alineats amb les preferències i motivacions individuals.

Aquí hi ha alguns enfocaments que poden ser útils per a avaluar els propis interessos professionals:

 • Autoexploració: Dedica temps a reflexionar sobre els teus interessos, passions i el que et motiva. Considera les activitats o temes que gaudeixes, els valors que són importants per a tu i els assoliments o experiències en les quals t’has sentit més satisfet/a. Anota les teves reflexions per a tenir una idea clara dels teus interessos.

 • Qüestionaris d’interessos: Realitza qüestionaris o inventaris vocacionals que avaluïn les teves preferències i aptituds en relació amb diferents àrees professionals. Aquestes eines poden proporcionar una llista de camps o carreres que s’alineen amb els teus interessos.

 • Recerca i exploració: Investiga sobre diferents carreres i camps d’estudi que cridin la teva atenció. Llegeix descripcions de treballs, perfils professionals i testimoniatges de persones que treballen en aquestes àrees. Participa en xerrades, fires de carreres o esdeveniments relacionats per a obtenir una comprensió més profunda de les opcions disponibles.

 • Pràctiques o passanties: Considera realitzar pràctiques o passanties en camps que t’interessin. Això et permetrà obtenir una experiència pràctica i avaluar si aquest entorn laboral i les tasques associades són realment satisfactoris per a tu.

 • Assessorament i converses: Cerca el suport d’un professional d’orientació acadèmica i professional o de persones que treballen en els camps que t’interessen. Mantingues converses obertes per a obtenir informació sobre els desafiaments, oportunitats i requisits de diferents carreres.
 • Descobreix com podem ajudar-te

  Comença la teva teràpia avui mateix

 • Demana cita ara

Creació de projecte per el desenvolupament dels propis objectius

La creació d’un projecte per al desenvolupament dels teus propis objectius pot ser un pas molt útil per a convertir les teves metes en realitats tangibles. Amb l’ajuda del nostre equip aconseguiràs:
Definir els teus objectius, concretitzar les tasques a fer, establir un pla d’acció, identificar recursos i suport i t’acompanyarem per mantenir la motivació i l’enfocamenten en tot el procés per anar avaluant i ajustant per arribar als objectius marcats.

Cada projecte és únic i ha d’adaptar-se als teus objectius personals. Sigues flexible i obert/a a fer canvis en el teu pla a mesura que adquireixis nous coneixements i experiències.

Coaching profesional

El coaching professional és un procés orientat a ajudar-te a aconseguir les teves metes i desenvolupar el teu màxim potencial en l’àmbit laboral. Els nostres coach son professionals capacitats que brinda suport, orientació i motivació, perquè puguin millorar el teu rendiment, adquirir noves habilitats i assolir resultats positius en la teva carrera.

El coaching professional se centra en el teu creixement personal i professional, treballant en àrees com l’establiment de metes, el desenvolupament d’habilitats, la gestió del temps, la resolució de problemes, el lideratge, la comunicació efectiva, la presa de decisions i el maneig de l’estrès.

Els nostres orientadors treballen conjuntament amb tu, en un procés confidencial i col·laboratiu en el no brinda consells o solucions directes, sinó que facilita el descobriment i l’aprenentatge perquè trobis les seves pròpies respostes i prenguis decisions informades.

Els nostres coach professionals t’ajuden en les diferents etapes de la teva carrera, des de buscar un ascens o canvi de carrera, fins millorar les teves habilitats de lideratge. Et proporcionen un espai de suport i reflexió, t’ajudem a aconseguir el teu màxim potencial i obtenir resultats positius en la teva vida laboral.

Tens dubtes en la teva elecció educativa o futur professional? No et preocupis, tenim un pla personalitzat dissenyat per a ajudar-te a traçar les teves fites i començar a construir el teu futur. Demana cita i comencem.

Demana cita ara

Podem ajudar-te!

  Protecció de dades personals
  Utilitzarem les seves dades per respondre consultes i efectuar estudis estadístics. Per a més informació sobre el tractament i els vostres drets, consulteu la política de privacitat.

  He llegit i accepto el consentiment per al tractament de dades personals

  ×