Tractaments > SOAP – Servei d’orientació acadèmica i professional

A Gabinet Psicològic Tena oferim el Servei d’Orientació Acadèmica i Professional per a ajudar-te a prendre decisions informades sobre la teva educació i carrera professional. Aquest servei està dissenyat per a brindar suport individualitzat, siguis estudiant de qualsevol nivell educatiu, o necessitis orientació i assessorament en l’àmbit professional.

L’objectiu principal és proporcionar informació i assessorament per a ajudar-te a comprendre les teves habilitats, interessos i valors, i com es relacionen amb les teves opcions educatives i professionals.

El nostre equip de psicòlegs realitzar avaluacions, proves psicològiques, analitza els resultats i proporcionar retroalimentació sobre les fortaleses i àrees de millora que pots tenir.

També et podem ajudar en l’elaboració de plans de carrera, la preparació de currículums i entrevistes de treball, el desenvolupament d’habilitats de cerca d’ocupació i l’exploració d’oportunitats de desenvolupament professional.

Avaluació de les habilitats i debilitats

En avaluar les habilitats i febleses en l’orientació acadèmica i professional, és important tenir en compte que aquestes avaluacions són només una peça del trencaclosques. També s’han de considerar altres factors, com els interessos, valors, metes personals i el context en el qual et trobes.

Aquí et presentem alguns mètodes que utilitzem en l’avaluació d’habilitats i febleses en l’orientació acadèmica i professional:

 • Proves d’habilitats: Proves específiques per a avaluar habilitats acadèmiques, com a habilitats de lectura, escriptura, matemàtiques o habilitats científiques. Aquestes proves proporcionen una mesura objectiva del nivell de competència en àrees clau.

 • Avaluació d’interessos: Ajuda a identificar les àrees d’estudi o les carreres professionals que poden ser més adequades per a tu, en funció de les teves preferències i motivacions. S’utilitzen qüestionaris d’interessos o inventaris vocacionals per a recopilar informació sobre les preferències ocupacionals.

 • Avaluació d’aptituds: Avaluen les capacitats i habilitats específiques que són rellevants per a camps d’estudi o professions particulars. Per exemple, es poden utilitzar proves d’aptitud espacial, verbal, numèrica o mecànica per a identificar les àrees en les quals es pot tenir un avantatge o necessitar desenvolupament addicional.

 • Entrevistes i autoavaluació: Les entrevistes individuals amb un professional d’orientació acadèmica i professional permeten una exploració més profunda de les habilitats i febleses de la persona. El professional fa preguntes específiques per a comprendre les experiències passades, les competències adquirides i les àrees en les quals es necessita suport.

Avaluació dels propis interessos professionals

L’avaluació dels propis interessos professionals és un pas fonamental en el procés d’orientació acadèmica i professional. Comprendre els interessos personals pot ajudar a identificar carreres i camps d’estudi que siguin gratificants i alineats amb les preferències i motivacions individuals.

Aquí hi ha alguns enfocaments que poden ser útils per a avaluar els propis interessos professionals:

 • Autoexploració: Dedica temps a reflexionar sobre els teus interessos, passions i el que et motiva. Considera les activitats o temes que gaudeixes, els valors que són importants per a tu i els assoliments o experiències en les quals t’has sentit més satisfet/a. Anota les teves reflexions per a tenir una idea clara dels teus interessos.

 • Qüestionaris d’interessos: Realitza qüestionaris o inventaris vocacionals que avaluïn les teves preferències i aptituds en relació amb diferents àrees professionals. Aquestes eines poden proporcionar una llista de camps o carreres que s’alineen amb els teus interessos.

 • Recerca i exploració: Investiga sobre diferents carreres i camps d’estudi que cridin la teva atenció. Llegeix descripcions de treballs, perfils professionals i testimoniatges de persones que treballen en aquestes àrees. Participa en xerrades, fires de carreres o esdeveniments relacionats per a obtenir una comprensió més profunda de les opcions disponibles.

 • Pràctiques o passanties: Considera realitzar pràctiques o passanties en camps que t’interessin. Això et permetrà obtenir una experiència pràctica i avaluar si aquest entorn laboral i les tasques associades són realment satisfactoris per a tu.

 • Assessorament i converses: Cerca el suport d’un professional d’orientació acadèmica i professional o de persones que treballen en els camps que t’interessen. Mantingues converses obertes per a obtenir informació sobre els desafiaments, oportunitats i requisits de diferents carreres.

Creació de projecte per el desenvolupament dels propis objectius

La creació d’un projecte per al desenvolupament dels teus propis objectius pot ser un pas molt útil per a convertir les teves metes en realitats tangibles. Amb l’ajuda del nostre equip aconseguiràs:
Definir els teus objectius, concretitzar les tasques a fer, establir un pla d’acció, identificar recursos i suport i t’acompanyarem per mantenir la motivació i l’enfocamenten en tot el procés per anar avaluant i ajustant per arribar als objectius marcats.

Cada projecte és únic i ha d’adaptar-se als teus objectius personals. Sigues flexible i obert/a a fer canvis en el teu pla a mesura que adquireixis nous coneixements i experiències.

Coaching profesional

El coaching professional és un procés orientat a ajudar-te a aconseguir les teves metes i desenvolupar el teu màxim potencial en l’àmbit laboral. Els nostres coach son professionals capacitats que brinda suport, orientació i motivació, perquè puguin millorar el teu rendiment, adquirir noves habilitats i assolir resultats positius en la teva carrera.

El coaching professional se centra en el teu creixement personal i professional, treballant en àrees com l’establiment de metes, el desenvolupament d’habilitats, la gestió del temps, la resolució de problemes, el lideratge, la comunicació efectiva, la presa de decisions i el maneig de l’estrès.

Els nostres orientadors treballen conjuntament amb tu, en un procés confidencial i col·laboratiu en el no brinda consells o solucions directes, sinó que facilita el descobriment i l’aprenentatge perquè trobis les seves pròpies respostes i prenguis decisions informades.

Els nostres coach professionals t’ajuden en les diferents etapes de la teva carrera, des de buscar un ascens o canvi de carrera, fins millorar les teves habilitats de lideratge. Et proporcionen un espai de suport i reflexió, t’ajudem a aconseguir el teu màxim potencial i obtenir resultats positius en la teva vida laboral.

Tens dubtes en la teva elecció educativa o futur professional? No et preocupis, tenim un pla personalitzat dissenyat per a ajudar-te a traçar les teves fites i començar a construir el teu futur. Demana cita i comencem.

Demana cita i aprofita la 1a visita informativa gratis

Podem ajudar-te!

  ×