Tractaments > Psicologia clínica infantil i juvenil > Problemes disruptius, control d’impulsos i de la conducta

Què són els problemes disruptius, control d'impulsos i de la conducta?

Un problema habitual que mostren els nens i adolescents són problemes del comportament que afecten en totes les facetes de la seva vida, a nivell personal, social i escolar.

Aquests engloben diferents trastorns com aquells relacionats amb la cleptomanía, piromanía o trastorn explosiu intermitent.

Les persones que pateixen aquest tipus de trastorns tenen una fallada a l’hora de controlar els seus impulsos i pot generar situacions violentes, perilloses i fins i tot en alguns casos arribar a mostrar conductes delictives, pel fet que aquest tipus de problemàtiques solen generar una violació dels drets dels altres.

Tipus de problemes disruptius, del control dimpulsos i de la conducta

Els nens que pateixen d’aquesta mena de trastorns mostren importants dificultats per a controlar els seus impulsos i la seva agressivitat la qual cosa crea problemes importants en relació a mostrar arravataments recurrents que apareixen com a ira, crits…etc. És a dir, és una falta de control d’impulsos d’agressivitat.

L’agressivitat mostrada durant aquests impulsos sol ser desproporcionada respecte a la provocació de qualsevol estressor desencadenant i sol generar un gran malestar. Aquest malestar interfereix en el rendiment a nivell escolar o laboral i interpersonal i poden tenir conseqüències a nivell econòmic o legal.

En aquest cas la persona mostrarà un patró persistent i repetitiu de comportament en el qual no es respecten els drets bàsics dels altres, les normes o regles socials que són pròpies de l’edat. Per exemple: agressió a persones i/o animals, destrucció de propietat, engany, robatori i incompliment greu de les normes.

Aquest tipus de comportament generarà un gran malestar en la persona. Existeixen diferents tipus depenent del moment d’aparició. L’inici pot ser en la infància o bé de forma més tardana durant l’adolescència.

Les persones que mostren aquest tipus de trastorn solen mostrar emocions prosocials limitades que es mostren de la següent forma:

 • Falta de remordiment o culpabilitat quan fa alguna cosa malament pel que sol mostrar una falta general per la preocupació dels seus propis actes.
 • Es mostra insensible i mancat d’empatia amb la resta. No té en compte ni el preocupen els sentiments dels altres. Se sol mostrar fred i indiferent.
 • Despreocupat pel seu rendiment a l’escola. En aquest sentit, no sol fer esforços per a aconseguir un bon rendiment. Fins i tot quan les expectatives són clarament negatives i sol culpar als altres pel seu rendiment deficitari.
 • No expressa sentiments ni mostra les emocions amb els altres i si ho fa és de forma poc sentida, sincera i superficial o amb un objectiu d’aconseguir un benefici a nivell personal.
 • Descobreix com podem ajudar-te

  Comença la teva teràpia avui mateix

 • Demana cita ara

Tractament dels problemes disruptius, del control i de la conducta

Aquest tipus de trastorns requereixen de tractament per a així poder evitar que la persona que ho sofreix pugui desenvolupar situacions violentes i delictives que impliquin un risc per als altres.

Per això, és important que primerament s’estableixi un diagnòstic per a posteriorment realitzar un tractament i així evitar que el problema sigui més greu.

Durant el tractament és important poder oferir una sèrie d’eines a la persona perquè aprengui a manejar els seus impulsos. També, en aquests casos oferim sessions d’educació emocional i habilitats socials.

D’altra banda, per a aquesta mena de trastorns es necessita la implicació dels pares. Durant el tractament es realitzaran un seguit de sessions d’assessorament en els quals se’ls oferirà una part educativa per a ajudar-los a entendre el problema del seu fill i a més se’ls brindarà una sèrie de tècniques perquè aprenguin a comunicar-se amb ell i a manejar la seva conducta de forma més saludable.

Aquest tipus de tractament tan sols el pot dur a terme professionals qualificats que estiguin especialitzats en això. En el nostre gabinet oferim diagnòstic i tractament de manera habitual per a aquests trastorns. Si opines que el teu fill o algun familiar pot sofrir d’aquesta mena de trastorns no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres per a demanar informació. Nosaltres sabem com podem ajudar-lo.

Demana cita ara

Podem ajudar-te!

  Protecció de dades personals
  Utilitzarem les seves dades per respondre consultes i efectuar estudis estadístics. Per a més informació sobre el tractament i els vostres drets, consulteu la política de privacitat.

  He llegit i accepto el consentiment per al tractament de dades personals

  ×