Tractaments > Peritatges àmbit judicial

Els peritatges psicològics en l’àmbit judicial és l’avaluació i l’informe elaborat per un psicòleg forense o perit psicològic en un context legal. Són avaluacions imparcials i basades en evidències, que tenen com a objectiu proporcionar informació experta sobre qüestions relacionades amb la psicologia que són rellevants per a un cas judicial o legal en particular.

A Gabinet Psicològic Tena seguim estàndards ètics i professionals rigorosos en dur a terme aquestes avaluacions. L’objectiu principal és proporcionar al tribunal informació imparcial i basada en evidència per a ajudar en la presa de decisions judicials justes i adequades.

 • Descobreix com podem ajudar-te

  Comença la teva teràpia avui mateix

 • Demana cita ara

Qui pot sol·licitar un peritatge psicològic per l’àmbit judicial?

La sol·licitud d’un peritatge psicològic en l’àmbit judicial generalment pot ser realitzada per diverses parts involucrades en un procés legal, com:

 • Advocats: Els advocats defensors o fiscals poden sol·licitar una avaluació psicològica com a part de la seva estratègia legal per a recolzar els seus arguments en un cas.
 • Jutges: Els jutges poden ordenar un peritatge psicològic si consideren que és rellevant per a la resolució del cas o per a prendre decisions relacionades amb la custòdia de menors, mesures de seguretat, etc.
 • Parts involucrades: Les parts involucrades en un cas, com a demandants o demandats, poden sol·licitar una avaluació psicològica com a part del seu defensa o per a recolzar les seves reclamacions.
 • Serveis socials: En casos que involucrin a menors, els serveis socials o els treballadors socials poden sol·licitar una avaluació psicològica per a determinar el benestar dels nens i prendre decisions sobre la seva custòdia.
 • Institucions penitenciàries: En el cas de persones a la presó, les institucions penitenciàries poden sol·licitar avaluacions psicològiques per a determinar el tractament adequat, l’elegibilitat per a la llibertat condicional o altres qüestions relacionades amb la seva reclusió.
 • Autoritats de protecció de menors: En situacions d’abús o negligència infantil, les autoritats de protecció de menors poden sol·licitar avaluacions psicològiques per a avaluar el risc i el benestar dels nens involucrats.

Quin tipus de peritatges duem a terme a Gabinet Psicològic Tena?

 • Avaluació de la capacitat mental: Avaluem la capacitat mental d’una persona per a comprendre el procés legal en curs, com la seva capacitat per a ser jutjat o per a atestar en un judici.
 • Avaluació de la competència parental: En la idoneïtat d’un pare o mare per a la custòdia d’un menor en casos de divorci o disputes de custòdia.
 • Avaluació de la credibilitat de testimonis: Els psicòlegs poden avaluar la credibilitat dels testimoniatges de testimonis, especialment en casos on s’al·lega abús sexual, trauma o trastorns de la memòria.
 • Avaluació de la salut mental: Fem avaluacions de salut mental per a determinar si una persona és competent per a enfrontar un judici o si pot ser considerat responsable de les seves accions en cas d’un delicte.
 • Avaluació de mal psicològic: En casos de lesions personals o traumes, els psicòlegs poden avaluar i quantificar el mal psicològic sofert per la víctima i proporcionar recomanacions sobre el tractament necessari.
 • Avaluació de la violència domèstica: En casos de violència domèstica, els psicòlegs poden avaluar la dinàmica de la relació i proporcionar recomanacions per a la intervenció i protecció de les víctimes.
 • Avaluació de trastorns psicològics: Els psicòlegs poden diagnosticar i avaluar trastorns psicològics que puguin ser rellevants per a un cas judicial, com a trastorns de personalitat, trastorns de l’estat d’ànim o trastorns d’ansietat.

Demana cita ara

Podem ajudar-te!

  Protecció de dades personals
  Utilitzarem les seves dades per respondre consultes i efectuar estudis estadístics. Per a més informació sobre el tractament i els vostres drets, consulteu la política de privacitat.

  He llegit i accepto el consentiment per al tractament de dades personals

  ×