L'abordatge terapèutic de l'equip del Gabinet Psicològic Tena

Al centre Gabinet Psicològic Tena treballem mitjançant la metodologia cognitiu conductual integradora. Es tracta d’una mena de teràpia que barreja la teràpia cognitiva i conductual amb el millor d’altres enfocaments, com l’humanista- existencial, la psicologia evolutiva, la neurociència i la teràpia dialèctic conductual. D’aquest mode, us podem oferir una atenció personalitzada i adaptada a les vostres necessitats i a la vostra manera de ser, aprofitant el que us pot aportar cada orientació terapèutica.

Introducció a l'enfocament Cognitiu Conductual Integrador

La teràpia cognitiva i conductual és una teràpia que es basa en el fet que els vostres pensaments, emocions i conductes estan relacionats, i que es poden canviar mitjançant l’aprenentatge i l’entrenament de les habilitats. És una teràpia que utilitza una metodologia científica i empírica, que avalua els resultats i s’ajusta als teus objectius. A més, sol aplicar-se a molts problemes psicològics, com són l’ansietat, la depressió, els trastorns de personalitat, les addiccions …etc.

Fonaments de la Teràpia Cognitiva i Conductual

La metodologia cognitiu conductual integradora usa els elements de la teràpia cognitiva i conductual, però també els enriqueix amb altres perspectives que amplien el camp d’acció i la comprensió. Per exemple, l’enfocament humanista-existencial se centra en el sentit de la vida, els valors, les metes i la llibertat, i t’ajuda a desenvolupar el teu potencial i el teu autoconeixement. La neurociència et dona informació sobre el funcionament del cervell, les bases biològiques de la conducta i les emocions, i les possibilitats de canvi. La psicologia evolutiva explica l’origen i la funció adaptativa dels comportaments humans, i com aquests es veuen influïts pel context i la cultura. La teràpia dialèctic conductual és una modalitat de la teràpia cognitiva i conductual que s’enfoca en el maneig de les emocions, la tolerància al malestar, la regulació dels impulsos i la millora de les relacions interpersonals.

La metodologia cognitiu conductual integradora cerca oferir-te una visió holística i integradora, que tingui en compte els teus aspectes cognitius, conductuals, emocionals, fisiològics, socials i transpersonals. Així, es busca facilitar el canvi terapèutic, el benestar i la qualitat de vida, respectant la teva singularitat i diversitat.

D’altra banda, la teràpia segueix un procés des de l’inici fins a la finalització de les teràpies:

El Procés Terapèutic pas a pas

Primera Sessió: Avaluació Inicial i Establiment de Confiança

En la primera sessió, es realitza una avaluació inicial del problema que et porta a consulta, els teus antecedents personals i familiars, les teves expectatives i objectius de la teràpia, i el teu estil de personalitat. Es tracta de conèixer-te millor i establir una relació de confiança i col·laboració amb el terapeuta. També se t’explica en què consisteix la teràpia, com es treballarà i quins compromisos s’assumeixen.

Segona Sessió: Presentació d’Hipòtesi i Estratègies d’Intervenció

En la segona sessió, se’t presenta una hipòtesi explicativa del teu problema, integrant els aspectes cognitius, conductuals, emocionals, fisiològics i socials. Es tracta que comprenguis com s’ha originat i mantingut el teu problema, i quins factors el poden modificar. També, se’t plantegen les possibles estratègies d’intervenció, adaptades a les teves necessitats i característiques, i s’acorden les metes terapèutiques a curt i llarg termini.

Tercera Sessió: Inici del Tractament i Desenvolupament d’Habilitats

En la tercera sessió, s’inicia el tractament pròpiament dit, aplicant les tècniques més adequades per al teu cas. Es tracta que aprenguis i practiquis habilitats que t’ajudin a canviar els teus pensaments, emocions i conductes que et generen malestar, i que desenvolupis el teu potencial i el teu autoconeixement. També se’t proposen tasques per a casa, que et permetin consolidar l’après en sessió i avançar cap als teus objectius.

Conclusió de la Teràpia: Informe d’Evolució i Assoliments

En concloure les teràpies, se’t proporcionarà un informe de devolució que abordarà el problema tractat en les sessions i l’evolució que has experimentat durant aquestes.

Si estàs buscant un canvi positiu, o creus que necessites ajuda, al Gabinet Psicològic Tena estem per a guiar-te i ajudar-te.

Contacta i agenda la teva primera cita amb nosaltres!

Demana cita

Podem ajudar-te!

    Protecció de dades personals
    Utilitzarem les seves dades per respondre consultes i efectuar estudis estadístics. Per a més informació sobre el tractament i els vostres drets, consulteu la política de privacitat.

    He llegit i accepto el consentiment per al tractament de dades personals

    ×