Tractaments > Psicologia clínica adults > Tècniques de relaxació i Mindfulness

Sessions de Mindfulness per millorar l’afrontament de diverses patologies, la reducció de l’estrès, la depressió, trastorns d’ansietat i trastorns per dèficit d’atenció, entre d’altres.

Mindfulness significa atenció i consciència plena. Consisteix en una forma de vida, on la persona s’implica de forma activa en l’aquí i ara. Es mostren formes d’estar oberts al que succeeix, sens emetre cap tipus de judici i acceptar-ho. A més, tria allò en el que vol implicar-se, renuncia al control directe de les reaccions i opta per experimentar-les en lloc d’evitar-les.
A Gabinet Psicològic Tena t’oferim sessions de relaxació on t’ensenyarem diverses tècniques, formes de respiració i sessions de Mindfulness. A través d’aquestes tècniques aprendràs a regular i reduir l’activació fisiològica del teu cos, així com a millorar la gestió d’aquells pensaments negatius i intrusius que sorgeixen en moments de crisi.

Beneficis de la Relaxació i el Mindfulness

 • Prendre el control i fer una millor gestió de les crisis d’ansietat.
 • Fer una millor gestió de les preocupacions que sorgeixen en els moments de dificultat.
 • Reduir el nivell de malestar.
 • Reduir la intensitat de dolor.
 • Generar benestar.

Quin és el seu mecanisme d'acció?

  1. La regulació de la respiració és una estratègia eficaç que permet  reduir l’activació fisiològica que emet el nostre organisme en resposta a determinades situacions generadores de preocupacions i emocions negatives com la por, l’ansietat o la ràbia. Mitjançant un ritme de respiració pausat, tranquil i complet aconseguim disminuir el ritme cardíac del nostre cor, així com d’altres respostes fisiològiques que generen malestar.
  2. Les tècniques de respiració, relaxació i el Mindfulness permeten canviar el focus d’atenció de la nostra ment. Quan la nostra ment està centrada i capficada en les preocupacions generades per situacions que perceben com a complicades, o bé, pel malestar físic que comporta l’ansietat o el dolor crònic, aquestes tècniques tenen la capacitat de desviar la nostra atenció cap a altres estímuls que ens relaxen i ens distreuen d’allò que ens fa mal.
  3. Les tècniques de respiració, relaxació i el Mindfulness estimulen el nostre cervell perquè segregui substàncies que generen benestar i plaer.
 • Descobreix com podem ajudar-te

  Comença la teva teràpia avui mateix

 • Demana cita ara

Descripció de les Tècniques de relaxació i Mindfulness

RELAXACIÓ PROGRESSIVA DE JACOBSON

És una tècnica dirigida a aconseguir uns nivells elevats de relaxació muscular. A les nostres sessions aprendràs a identificar el nivell de tensió muscular que experimenta en les diferents parts del seu cos a través d’exercicis de tensió i relaxació. Després podràs activar aquestes habilitats quan s’hagi identificat la tenssió en alguna d’aquestes zones del seu cos.

La relaxació progressiva parteix de la premissa que les respostes d’ansietat provoquen pensaments i comportaments que generen una tensió muscular. Aquesta tensió fisiològica augmenta la sensació subjectiva d’ansietat que experimentem.

La pràctica de la relaxació muscular progressiva redueix la tensió fisiològica el que sol ser incompatible amb la sensació subjectiva d’ansietat.

ENTRENAMENT AUTOGEN DE SCHULTZ

Consisteix fonamentalment en l’elaboració d’una sèrie de frases amb la finalitat d’induir en la persona estats de relaxació, a través de suggestions sobre sensacions de calor, pes, frescor, etc. i concentració de la respiració.

L’entrenament autogen es divideix en dos cicles. El cicle de grau inferior o exercicis pròpiament de relaxació i els de cicle de grau superior els quals fan referència a exercicis d’imaginació.

RESPIRACIÓ

Tècniques de respiració que operen per automatitzar el control voluntari de la respiració per mantenir-ho en situacions de major estrès. Es facilita o s’enforteix un tipus de respiració diafragmàtica, més completa i lenta.

La pràctica regular pot ajudar-te a desenvolupar habilitats de relaxació i utilitzar-les en moments d’estrès o ansietat. Si tens dificultats persistents per a relaxar-te o si experimentes problemes de salut mental, és recomanable buscar la guia d’un professional de la salut mental.

MINDFULNESS

Sessions de Mindfulness, per millorar l’afrontament de diverses patologies, la reducció de l’estrès, la depressió, trastorns d’ansietat i trastorns per dèficit d’atenció, entre d’altres.

Mindfulness, significa atenció i consciència plena. Consisteix en una forma de vida, on la persona s’implica de forma activa en l’aquí i ara. Es mostren formes d’estar oberts al que succeeix, sense emetre cap mena de judici i acceptar-ho. A més, tria allò en el que vol implicar-se, renuncia al control directe de les reaccions i opta per experimentar-les en lloc d’evitar-les.

Demana cita ara

Podem ajudar-te!

  Protecció de dades personals
  Utilitzarem les seves dades per respondre consultes i efectuar estudis estadístics. Per a més informació sobre el tractament i els vostres drets, consulteu la política de privacitat.

  He llegit i accepto el consentiment per al tractament de dades personals

  ×