Generals

 • Què fa un psicòleg?

  És un professional que escolta, acompanya i orienta a la persona en l’afrontament del seu problema o malestar psicològic, o també quan aquesta vol millorar en algun aspecte de la seva personalitat o caràcter. El psicòleg ofereix eines i treballa en col·laboració amb el pacient en la descoberta dels seus propis recursos.

 • Necessito ajuda psicològica?

  L’objectiu de l’ajuda psicològica és el teu benestar. Si tens un petit malestar o un problema més gran, són dificultats que si no es tracten, s’agreugen. Si et sents trist, cansat, decaigut, no saps què et passa, tens problemes d’ansietat o angoixa, insomni, trastorns de la conducta alimentaria (anorèxia, bulímia), addiccions, conflictes amb la parella o altres patologies clíniques, el psicòleg et pot ajudar. Anar al psicòleg és una inversió en salut.

 • Quina és la diferència entre psiquiatra i psicòleg? Els psicòlegs mediquen?

  La diferència entre psicòleg i psiquiatre és la seva formació. El psiquiatre és un metge especialitzat en malalties mentals i prescriu el tractament farmacològic. El psicòleg és un expert en el coneixement de la conducta humana, pensaments, emocions i conducta. En resposta a qualsevol problema mental és imprescindible l’intervenció d’un psicòleg.

 • Psiquiatre o psicòleg, a qui consulto?

  Des del Gabinet Psicològic Tena, integrat per un equip humà de psicòlegs i psiquiatres, t’oferim la millor resposta. Cada persona requereix un tracte individualitzat, saber el tipus d’ajuda que necessites només ho podem fer parlant amb tu. Fem una primera sessió on t’escoltem, i després d’una avaluació inicial en què obtenim un diagnòstic psicològic, et derivem al professional més adequat, psicòleg o psiquiatre.

  Contacte amb nosaltres. Parlem?

 • Quan haig d'anar al psicòleg?

  Quan no et sents en forces per tirar endavant, no saps què et passa, tens problemes que et superen, o pateixes trastorns com l’ansietat, d’estat d’ànim, insomni, addiccions, problemes de conducta, de relacions socials, d’alimentació, o derivats d’una malaltia greu, o vols millorar relació de parella o la teva vida, anar al psicòleg t’ajudarà. Coneix les nostres teràpies.

 • Què és un trastorn mental?

  Un trastorn mental és un problema mental que ens provoca problemes fisiològics, preocupacions i ens incapacita per portar una vida normal. Així que si tens malestar físic, emocional, distorsions de pensament i de conducta, significa que has perdut qualitat de vida. I, per tant, és quan el teu problema requereix tractament dels professionals de la salut mental: psicòleg, psiquiatre, o ambdós.

 • Necessito medicació amb la teràpia psicològica?

  No sempre és necessari prendre medicació. Després de valorar el problema del pacient, l’equip professional del Gabinet Psicològic Tena, decidirà quin és el millor enfocament i teràpia, amb o sense medicació per solucionar el teu problema.

Primera consulta? Què has de saber

 • Quant dura una sessió amb el psicòleg?

  La primera sessió és d’avaluació i dura una hora (1h). La resta de sessions de tractament són de quaranta-cinc minuts (45 min). Un cop avaluat el problema i les necessitats, es pacta amb el pacient la freqüència de visites, un cop per setmana, cada quinze dies o cada mes, en funció de necessitats i possibilitats.

 • Quant dura una teràpia psicològica?

  La teràpia s’enfoca en oferir tractaments adequats i pràctics per a cada persona des del primer moment. La duració de la teràpia és variable, i es pacta entre el terapeuta i el pacient, que s’estableix amb relació a les necessitats de cada pacient i en funció de la seva evolució.

 • Què costa una sessió de teràpia?

  Una teràpia és una inversió en la teva salut. Els nostres preus són adequats al nivell de la qualitat dels nostres professionals. Té el mateix cost una sessió de teràpia presencial que en línia. Contacta amb nosaltres i t’informarem.

 • Com funciona una sessió amb el psicòleg?

  En la primera sessió, el psicòleg es dedica a fer l’avaluació del cas. El pacient té una entrevista amb el psicòleg on aquest l’escolta i pregunta per mirar de recollir tota aquella informació que li permetrà fer el millor diagnòstic i tractament més adequat. A partir d’aquí, es fa una estimació de la durada aproximada del tractament i es pacta amb el pacient la programació de les visites. Si l’evolució del pacient és positiva, espaiem les sessions i es finalitza el tractament acompanyant el pacient amb sessions de seguiment. Al final del tractament, es dona l’alta i s’entrega l’informe de devolució.

 • Quines teràpies s'apliquen al Gabinet Psicològic Tena?

  Al Gabinet Psicològic Tena treballa amb una visió terapèutica integradora, combinant tècniques de l’enfocament cognitiu i conductual. És una orientació que ha demostrat la seva validesa i eficàcia per tractar la majoria de problemes psicològics reduint o eliminant molts patiments i problemàtiques. Aquestes tècniques s’adapten i apliquen a persones de totes les edats: nens, adolescents, joves i adults, individualment, en família o en parella.

 • El que expliqui a la teràpia és confidencial?

  Sí, tot el que s’explica en una sessió de teràpia psicològica queda entre el terapeuta i el pacient. En la primera sessió, el terapeuta, informa el pacient dels límits de la  confidencialitat. La confiança, l’empatia i el respecte, són valors bàsics que guien la nostra ètica professional. 

×