Introducció

La psiquiatria enfocada a adults és una branca de la medicina que s’ocupa del diagnòstic, tractament i prevenció dels trastorns mentals i problemes psiquiàtrics en persones adultes, de 18 anys o més.

Els psiquiatres del Gabinet Psicològic Tena, estan capacitats per a avaluar i tractar una àmplia gamma de condicions i trastorns psiquiàtrics que afecten els adults. Utilitzen una varietat enfocaments terapèutics, que poden incloure teràpia de conversa (psicoteràpia), medicació psiquiàtrica, tècniques de maneig de l’estrès i altres enfocaments complementaris amb l’objectiu principal a millorar la qualitat de vida dels pacients, ajudar-los a enfrontar i superar els desafiaments de la vida diària i fomentar un funcionament saludable en totes les àrees de les seves vides.

L’enfocament terapèutic és integral i multidisciplinari, involucrant la col·laboració amb altres professionals de la salut mental i metges per a proporcionar una atenció integral als pacients, amb l’objectiu de millorar la seva qualitat de vida.

És necessari un psiquiatre per a adults?

La presència d’un psiquiatre per a adults és essencial en l’atenció mèdica, en persones que presenten trastorns mentals o de conductes greus.

A més, el psiquiatre també pot brindar teràpia individual, de parella i familiar, ajudant els pacients i les seves famílies a aprendre estratègies efectives per a manegar els símptomes dels trastorns mentals i millorar la qualitat de vida en general.

Cada psiquiatre pot tenir enfocaments i àrees d’especialització particulars, per la qual cosa el seu enfocament de tractament pot variar segons les seves habilitats i experiència. La psiquiatria per a adults és una branca crucial de la medicina que contribueix significativament al benestar mental de la població adulta.

Com t'ajudem els psiquiatres del Gabinet Psicològic Tena?

Els psiquiatres del Gabinet Psicològic Tena s’enfoquen en el tractament personalitzat i de màxim respecte per la privadesa dels seus pacients.

Les principals funcions d’un psiquiatre per a adults inclouen:

 • Avaluació i diagnòstic: Avaluació exhaustiva del pacient per a recopilar informació sobre el seu historial mèdic, psiquiàtric i emocional. Utilitza entrevistes clíniques, qüestionaris i proves específiques per a determinar un diagnòstic precís.
 • Prescripció de medicaments: Els psiquiatres estan autoritzats per a receptar medicaments psicotròpics i psicofarmacològics per a tractar trastorns mentals com la depressió, l’ansietat, el trastorn bipolar, l’esquizofrènia, entre altres. Ajusten les dosis i monitoren els efectes secundaris per a optimitzar el tractament.
 • Seguiment i monitoratge: Realitza seguiment periòdic del pacient per a avaluar l’efectivitat del tractament i realitzar ajustos si és necessari. A més, monitora qualsevol canvi en la condició del pacient i proporciona suport continu.
 • Educació i assessorament: Educa als pacients i les seves famílies sobre el trastorn mental i el tractament, brindant orientació i suport en el procés de recuperació.
 • Col·laboració interdisciplinària: Treballa en estreta col·laboració amb altres professionals de la salut mental, com a psicòlegs, treballadors socials i infermeres, per a brindar una atenció integral al pacient.
 • Prevenció i promoció de la salut mental: A més de tractar a pacients amb trastorns mentals, els psiquiatres també poden participar en programes de prevenció i promoció de la salut mental en la comunitat.

 • Descobreix com podem ajudar-te

  Comença la teva teràpia avui mateix

 • Demana cita ara

Quin tipus de trastorns mentals tracten els psiquiatres del Gabinet Psicològic Tena?

 • Trastorns de l’estat d’ànim: com la depressió major, el trastorn bipolar i altres trastorns relacionats.
 • Trastorns d’ansietat: com trastorns d’ansietat generalitzada, trastorn de pànic, trastorn d’estrès posttraumàtic i fòbies, entre altres.
 • Trastorns psicòtics: com l’esquizofrènia i altres trastorns psicòtics relacionats.
 • Trastorns de la personalitat: que impliquen patrons persistents de pensament, emoció i comportament que poden causar dificultats significatives en el funcionament diari.
 • Trastorns alimentaris: com l’anorèxia nerviosa, la bulímia nerviosa i altres trastorns de la conducta alimentària.
 • Trastorns relacionats amb l’ús de substàncies: com l’addicció a l’alcohol, drogues com el cànnabis, la cocaïna o altres substàncies, al joc o a internet, entre d’altres.
 • Trastorns del son: com l’insomni, l’apnea del son, narcolèpsia, trastorns del ritme circadiari, Malsons i terrors nocturns, entre d’altres.

Com es pot detectar que es necessita ajuda psiquiàtrica?

Com es pot detectar que es necessita ajuda psiquiàtrica?

Quan hi ha canvis sobtats del nostre dia a dia. Detectar si necessitem un psiquiatre pot ser difícil per un mateix, però existeixen alguns senyals que podem estar atents per a identificar si ho necessitem o algú del nostre entorn ho necessita. Algunes d’aquest senyal inclouen:

 • Canvis sobtats en el comportament o l’estat d’ànim: Si es detecten canvis significatius en el comportament, com a aïllament social, irritabilitat extrema, tristesa persistent o canvis en els hàbits de somni i alimentació.
 • Problemes per a funcionar en la vida quotidiana: Si suposa un gran esforç a complir amb les responsabilitats laborals, acadèmiques o familiars a causa de problemes emocionals o mentals, és un signe que es pot necessitar ajuda.
 • Pensaments o expressions suïcides: Sentir-se desesperançat, expressar pensaments suïcides o parlar de voler fer-se mal, és una emergència i s’ha de buscar ajuda professional immediata.
 • Consum excessiu de substàncies: L’abús de drogues o alcohol pot ser un intent de gestionar problemes emocionals o de salut mental, per la qual cosa és important abordar la causa que ho provoca.
 • Trastorns del son: Dificultats per a dormir, insomni freqüent o patrons de somni inusuals poden estar relacionats amb problemes emocionals.
 • Canvis en el rendiment acadèmic o laboral: Una disminució significativa en el rendiment en el treball o a l’escola pot ser un indicador de dificultats emocionals o mentals.
 • Experiències traumàtiques o estressants: Si s’ha viscut esdeveniments traumàtics o experiències estressants, com la pèrdua d’un ésser estimat, abús o violència, és més probable que necessiti suport psiquiàtric.
 • Desordres alimentaris: Canvis extrems en els hàbits alimentaris, com l’anorèxia o la bulímia, poden estar relacionats amb problemes de salut mental i requereixen atenció especialitzada.

No tots els problemes emocionals o de comportament requereixen necessàriament la intervenció d’un psiquiatre, però si notes diverses d’aquests signes persistents i preocupants en tu o en algú, és essencial buscar ajuda professional.

A Gabinet Psicològic Tena cuidem de la teva ment i t’acompanyem en la teva qualitat de vida.

Demana cita ara

Podem ajudar-te!

  Protecció de dades personals
  Utilitzarem les seves dades per respondre consultes i efectuar estudis estadístics. Per a més informació sobre el tractament i els vostres drets, consulteu la política de privacitat.

  He llegit i accepto el consentiment per al tractament de dades personals

  ×