Treballem des d’un enfoc eclèctic, la qual cosa fa referència a la selecció de les millors tècniques, estils i mètodes terapèutics per al pacient. No obstant això, principalment utilitzem el mètode cognitiu i conductual, en la qual donem una sèrie d’eines als pacients perquè adquireixin una forma més adaptativa i saludable d’actuar i pensar.
A més, utilitzem diferents tècniques de teràpia de tercera generació. Entre elles, el mindfulness, nova tècnica de meditació en psicologia que ajuda a focalitzar la nostra atenció en el present, en l’aquí i ara, per aconseguir un estat de relaxació favorable per combatre situacions difícils.
Una altra tècnica que utilitzem és el E.M.D.R (Eye Movement Desensibilization and Reprocessing), ideada per Francine Shapiro per tractar traumes psicològics que el pacient ha experimentat al llarg de la seva vida.
El procés que segueix la teràpia s’inicia amb un primer contacte amb el pacient per avaluar quina és la demanda i establir els objectius a tractar. En aquesta trobada, analitzem tant la informació de la història personal com les situacions actuals que poguessin estar influenciant en el seu problema actual.
A més, en les primeres sessions utilitzem tests i altres tècniques d’avaluació psicològica com una forma extra de recollida d’informació.
Després, establim el tractament idoni per solucionar el problema i finalment revaluem els resultats per així contrastar els efectes.
En el cas dels nens, utilitzem tècniques com la interpretació de dibuixos, jocs i contes, entre d’altres. L’assessorament als pares, és una part fonamental de la teràpia, la qual cosa afavoreix una interacció més saludable amb el seu fill. A més, és necessari mantenir reunions freqüents amb el tutor del col·legi i en alguns casos oferim observacions de la seva conducta.