35546806radio-desvern-1
De forma mensual, els dimecres a les 12:30 A.M. , col·laboro amb la Ràdio Desvern, a la secció de psicologia “Justa la Fusta”. Les diferents intervencions tracten sobre diferents temes en psicologia; trastorns psicopatològics i els seus tractaments més efectius.

Programa del 14 d’Octubre del 2020:

En aquesta secció parlarem sobre la agorafòbia i els atacs de pànic que moltes persones pateixen en conseqüència. Primerament, exposaré  un cas d’un pacient i també en parlarem sobre els símptomes, les causes i el tractament recomanat. Si ets un dels que ho pateix, t’animo a que ho escoltis!

Descarregar podcast (Minut 02:11:07)

Programa del 14 de Juliol del 2020:

El trastorn per estrès post-traumàtic es dona després de la vivència d’un esdeveniment traumàtic extrem. Amb això, em refereixo a experiències personals d’amenaça de mort o dany sever a un mateix.  També, a amenaces a la integritat física d’una altra persona o per la vivència personal de la mort violenta o inesperada d’algun familiar o membre proper. En aquesta secció parlarem sobre els diferents símptomes que pateixen les persones amb aquest trastorn, donarem un seguit de consells per tal de superar-ho i finalment exposarem el tipus de tractament recomanat per aquests casos.

Descarregar podcast (Minut 02:38:00)

Programa del 25 de Març del 2020:

Davant de la situació generada per el coronavirus (Covid-19), en aquesta secció comparteixo l’impacte psicològic que pot generar el enfrentar una quarentena i les diferents formes d’enfrontar el confinament per tal de reduir els posibles efectes negatius.

Descarregar podcast (Minut 02:07:30)

Programa del 29 de Gener del 2020:

Avui en dia, hi ha hagut un augment significatiu dels divorcis a Espanya i gran part dels fills es veuen molt afectats per la separació dels seus pares. A molts d’ells, els hi afecta en el seu rendiment acadèmic, tot desenvolupant un posible fracàs escolar en el futur, problemes de drogadicció, ansietat social, entre d’altres. No només això, sino que la separació molts cops implica la creació de nous vincles amb noves figures parentals i la creació de noves families en la que per a molts infants no és fácil adaptarse. En aquesta secció en parlem de tot plegat, i de la intervenció que un psicòleg fa en aquests casos, a continuación pots descarregar-te’l.

Descarregar podcast ( Minut 02:40:30)

Programa del 30 d’Octubre del 2019:

Aquesta secció tracta sobre el TOC (trastornado obsessiu compulsiu) en infants i adolescents.

Durant el programa es parla sobre què és, com les afecta en els diferents àmbits de la seva vida i quin és el tractament més efectiu per aquests casos.

Descarregar podcast (minut 01:23)

Programa del 29 de Maig del 2019:

Els alumnes amb altes capacitats intel·lectuals, son aquells que mostren unes habilitats per sobre de la mitja. Degut a això, es veuen afectats per una sèrie de aspectes a nivell social, personal i acadèmic que necessiten d’un tipus d’intervenció especialitzada. Aquest programa explica les característiques d’aquest col·lectiu i les intervencions que requereixen tan a nivell educatiu com psicològic.

Descarregar podcast (Minut 02:31:42)

Programa del 27 de Març del 2019:

Degut a la gran quantitat de casos presents de bullying, s’ha convertit en un terme molt utilitzat i conegut per la nostre societat. En aquest programa comparteixo informació sobre casos de nois que pateixen de bullying, relato com els afecta a nivell personal i exposo formes saludables d’actuar al respecte juntament amb els tractaments més efectius per millorar-ho.

Descarregar podcast ( Minut 02:30:39)

Programa del 26 de Setembre del 2018:

L’ansietat per separació és un problema molt comú durant la infantesa. A més, s’observa de forma molt habitual en els primers dies de col·legi després d’haver passat un període de temps més llarg al costat dels seus cuidadors principals. Si no oferim un tractament professional adequat al nen, pot acabar desenvolupant problemes més greus.

Descarregar podcast (Minut 17:02)
Programa del 18 de Julio del 2018:

En l’actualitat les xifres d’obesitat han augmentat de forma desorbitada en les societats desenvolupades a causa dels hàbits alimentaris poc saludables i la tendència de tenir un estil de vida sedentari. A més, l’obesitat repercuteix de forma molt negativa sobre la salut, generant cardiopaties coronàries, diabetis, artrosis..etc. Aquesta secció la dedico a l’obesitat i al seu tractament.

Descarregar podcast (Minut 02:36:34)

Programa del 20 de Juny del 2018:

Aquest programa de ràdio tracta sobre l’addicció a les noves tecnologies. Avui en dia, estem immersos en un món on les tecnologies estan present en gran part de les nostres accions d’oci i laborals. Aquestes noves tecnologies comprenen, els ordinadors i altres dispositius (tauletes, portàtils, Smartphone i consoles) que poden connectares a internet i a les seves aplicacions (jocs, xarxes socials..) obrint-nos a un ventall de possibilitats molt ampli. No obstant, aquest us de tecnologies en la justa mesura pot ser positiu però quan existeix un ús excessiu pot acabar generant conseqüències negatives en la nostre vida.

Descarregar podcast (Minut 02:33:36)
Programa del 11 d’Abril del 2018:

El teu fill pateix de dificultats d’aprenentatge? Es pot reflectir en diferents àrees, com la lectura (dislexia), càlcul matemàtic (discalculia) o escriptura. Després de passar per un procés evaluatiu, el tractament es fa necessari perquè si no pot dificultar el desenvolupament de l’infant a nivell personal, social i acadèmic.

Aquest programa el dedico a les dificultats d’aprenentatge. Si aquest és el teu cas, t’animo a que l’escoltis.

Descarregar podcast (Minut 02:38:22)

Programa del 21 de Març del 2018:

En aquest programa conversem sobre el tabaquisme. Està demostrat que el tabac provoca greus problemes de salut i que augmenta el risc a patir càncer, malalties pulmonars i problemes cardiovasculars, entre d’altres. El tabac té un gran potencial addictiu i deixar-ho es pot fer complicat per a la persona. Per això, exposo una sèrie de consells pràctics i alguns dels tractaments més efectius per deixar l’addicció.

Descarregar podcast (Minut 02:34:50)

Programa del 7 de Març de 2018:

L’alcoholisme és una adicció cada cop més comú en població juvenil. Aquest programa tracta sobre un cas d’un pacient afectat de l’addicció i del tractament que es requereix per tal de superar-ho.

Descargar podcast (Minuto 02:44:14)

Programa del 31 de Enero de 2018: 
Aquest programa tracta sobre la timidesa i la fòbia social. La timidesa és una forma més lleu de presentar ansietat social i sol aparèixer durant la infància i adolescència. La fòbia social és un dels trastorns d’ansietat més comuns en la nostra societat i cal tractar-perquè sinó es pot traduir en importants limitacions a nivell social, laboral i en el desenvolupament personal. Si t’identifiques amb aquest trastorn, en el Gabinet Psicològic Tena, oferim teràpies grupals per desenvolupar les teves habilitats socials. Informa’t!
Programa del 16 de Enero del 2018:
El trastorn negativista desafiant afecta gran part de la nostra població infantil i juvenil. Són nens que mostren comportaments provocatius, amb una actitud d’oposició, rebels i desafiants amb els pares, professors o adults que es troben en posició d’autoritat. En aquest programa, exposo diferents formes per comunicar-nos amb els vostres fills, per facilitar la convivència. A més, recomano bibliografia fiable tant per als pares com per a qui el pateix. Us animo a que l’escolteu!
Programa del 18 de Octubre del 2017:
Si vostè o el seu fill pateix de TDAH li recomano que escolti aquest programa! El trastorn per dèficit d’atenció i hiperactivitat és un dels trastorns més prevalents en la població infantil i juvenil i es caracteritza per mostrar comportaments d’inatenció, sobreactivitat motora i impulsivitat. Segons el grau d’afectació, aquests símptomes afectaran de manera diferent sobre el desenvolupament del pacient i per això es farà necessària la seva intervenció a nivell psicològic. Acabo el programa amb una notícia important en la qual diferents professionals del sector es manifesten en contra del protocol de tractament validat pel Sistema sanitari català.
Programa del 4 d’Octubre de 2017:
Aquest programa tracta sobre la Agorafòbia. Un trastorn molt comú en la nostra societat i segons la gravetat del cas pot arribar a ser molt limitant. En ell exposo les causes, conseqüències i el tractament més adequat perquè el pugui millorar.
Programa del 28 de Junio 2017:
Aquest programa tracta sobre els trastorns psicosomàtics. Començo exposant el cas d’un pacient que està afectat d’úlceres gàstriques greus i on es comprova que la seva vida psíquica és el desencadenant del problema orgànic. Segueixo explicant què és un trastorn psicosomàtic i les malalties que es veuen afectades per una major implicació psicosomàtica. Després, exposo com pot influir la família en el desenvolupament del trastorn i finalment va acabar la secció parlant sobre el tractament que opino que pot ser més eficaç per a aquest tipus de patologies.

Descargar podcast (MInuto 02:39:41)

Programa del 31 de Mayo 2017:

Aquest programa tracta de l’autoestima i formes d’adquirir seguretat personal. Començo amb una petita introducció sobre el que és l’autoestima i segueixo parlant sobre la forma d’actuar que tenen les persones que gaudeixen d’una baixa i alta autoestima. També descric la forma en què es va desenvolupant l’autoestima al llarg de la nostra vida, com afecta quan ens relacionem amb els altres i formes per millorar-la. Finalment, acabo proposant un petit exercici pràctic que us ajudarà a conèixer-vos millor i finalment a augmentar la vostra autoestima.

Descargar podcast (Minuto 02:32:39)

Programa del 26 de Abril 2017:

Aquest programa tracta sobre el càncer. Els factors de risc implicats en el desenvolupament de la malaltia, la psiconcología, les conseqüències de la malaltia i la intervenció psicològica que necessiten segons la fase de la malaltia. El tractament psicològic dels pacients és necessari ja que permetrà millorar la seva qualitat i quantitat de vida. A més, milloraran l’afrontament a les diferents situacions estressants de la malaltia i l’adaptació a aquesta.

Descargar podcast (Minuto 02:14:53)

Programa del 29 de Marzo 2017:

En aquesta secció exposo el tema de pors i fòbies infantils. En l’etapa de la infància i l’adolescència hi ha un major risc a desenvolupar fòbies. Però hi ha una sèrie de pors que són evolutius, normals, transitoris i específics per a cada edat. La seva superació pot ser beneficiosa per a l’evolució saludable del nen. No obstant això, hem de saber distingir de les fòbies o pors patològics les quals moltes vegades necessiten de la intervenció d’un psicòleg per superar-les. També, aconsello als pares com podeu actuar si el vostre fill pateix de fòbies i del tractament psicològic més eficaç que precisa.Os animo a que l’escolteu!

Descargar podcast (Minuto 02:36:43)

Programa del 22 de Febrero 2017:

Aquest programa tracta sobre la hipocondria. Al principi, va presentar el cas d’una pacient que pateix d’hipocondria. Després va parlar sobre el concepte genèric de la hipocondria, l’origen i els efectes que té sobre la persona que el pateix. Finalment, va explicar els efectes que sol tenir la malaltia sobre la família i mostro el tractament més adequat que necessita el pacient per pal·liar els efectes negatius

Descargar podcast (Minuto 02:39:20)

Programa del 25 de Enero 2017:

Les crisis personals són habituals i necessàries en el procés de creixement personal. No obstant això, superar-ho de forma adaptativa i desenvolupar en el seu procés una personalitat resilient no és tan senzill. Hi ha moltes persones que quan pateixen d’algun tipus de crisi existencial decideixen rendir-se i deixar-se anar en la desesperació i l’estrès. Sovint, en aquest moment es fa necessària la intervenció d’un psicòleg que els ajudi a superar-ho. En aquest programa explico, què és una crisi personal, les conseqüències que ens pot aportar i les formes més saludables de superar-lo.

Programa del 21 de Diciembre 2016:
Aquest programa tracta sobre els problemes psicològics més freqüents durant les festivitats de Nadal. Podràs resoldre conflictes familiars o de parella comuns en les celebracions, superar la pèrdua d’un familiar proper o bé, auto-controlar les compres frenètiques sense arribar a ser un comprador compulsiu. Finalment, t’ofereixo un exercici pràctic que us ajudarà a enfrontarte al 2017 amb la millor actitud!

Descargar podcast (Minuto 2:37:51)

Programa del 26 de Octubre 2016:

El autisme és un trastorn neurològic que apareix al llarg dels tres primers anys de vida i perdurarà durant tot el cicle vital. Aquest trastorn afecta diferents facetes de la vida de la persona. Ara es mostren serioses dificultats en la interacció i la comunicació social. A més, desenvolupen rutines molt inflexibles i tenen interessos molt intensos i inusuals que dificultaran encara més la seva futura adaptació a l’entorn. L’autisme es manifesta de formes molt diverses segons els símptomes que presenten, les habilitats de les que gaudeixin o el grau de discapacitat. Avui en dia van augmentant encara més els casos detectats d’autisme i el tractament intens es fa necessari des que el nen rep el diagnòstic. Per això, dedico aquest programa a l’autisme i acabo recomanant tres novel·les que reflecteixen les dificultats habituals amb les que solen trobar-se.

Programa del 26 de Julio 2016:

Aquest programa el segueixo dedicant als trastorns de la conducta alimentària. Especialment, aquest tracta sobre l’anorèxia nerviosa. Un dels trastorns que actualment mostra major incidència en la nostra població femenina.

Començo la secció, exposant un cas d’una pacient que pateix d’anorèxia, després explico què és i els tipus, què pot causar-i mantenir-lo en el temps i el tractament més eficaç per tal de prevenir futures recaigudes.
Descargar podcast (Minuto 2:17:37)

Programa del 28 de Junio 2016:

Aquest programa tracta sobre la bulímia nerviosa. Un trastorn de la conducta alimentària molt comú en dones joves de la nostra societat. Exposo quines són les principals causes de desenvolupament de la malaltia, els símptomes, els tractaments més eficaços segons la gravetat del cas i pronòstic. Després, exposo la meva opinió sobre la influència de la societat actual en l’augment de la incidència dels casos i situacions alarmants per les quals una mare hauria de preocupar si té un fill afectat de bulímia. Finalment, exposo un poema de Jorge Bucay dedicat a les pacients que pateixen d’un trastorn alimentari. Us animo a que l’escolteu!

Descargar podcast. (Minuto 2:18:04)

Programa del 17 de Maia 2016:

Aquest programa el dedico a la psicologia positiva. Una manera innovadora de fer psicoteràpia en la qual es treballa la identificació de les fortaleses i virtuts del pacient, s’aposta per cultivar i potenciar la felicitat i el desenvolupament de les emocions positives. Acabo la secció amb una sèrie d’exercicis pràctics que trobaràs un cop baixeu el podcast. T’animo a que els escoltis i els practiquis!

Descargar podcast. (Minuto 2:28:03)

Programa del 3 de Mayo 2016:

Què és la “Psiconcología”?. És el camp de la psicologia que s’encarrega de l’estudi dels diferents trastorns tan a nivell psicològic com social que apareixen com a resultat de patir la malaltia de càncer. S’encarrega de la millora de la qualitat de vida dels pacients i, a més, estudia formes de prevenció del càncer modificant diferents conductes que el desencadenen. Aquest programa tracta sobre la psiconcología. Explico breument què és el càncer, els factors de risc que el desenvolupen i els estils d’afrontament més saludables. Després, exposo les conseqüències de patir càncer tan a nivell psicològic com físic i finalment, acabo parlant sobre el tractament que es necessita aplicar segons l’etapa d’evolució de la malaltia.

Descargar podcast (Minuto 1:00:22)

Programa del 12 de Abril 2016:
Les crisis personals són habituals i necessàries en el procés de creixement personal. No obstant això, superar-ho de forma adaptativa i desenvolupar en el seu procés una personalitat resilient no és tan senzill. Hi ha moltes persones que quan pateixen d’algun tipus de crisi existencial decideixen rendir-se i deixar-se anar en la desesperació i l’estrès. Sovint, en aquest moment es fa necessària la intervenció d’un psicòleg que els ajudi a superar-ho. En aquest programa explico, què és una crisi personal, les conseqüències que ens pot aportar i les formes més saludables de superar-lo.

Descargar podcast (Minuto 02:24)

Programa del 29 de Marzo 2016:

El “Burnout” o “Síndrome d’estar cremat” és un problema molt comú en la nostra societat i es desenvolupa en el treballador després de patir un període d’estrès crònic. En aquest programa exposo què és el burnout, els símptomes i els factors de risc que el desenvolupen. Després, exposo les fases per les quals passa el treballador fins a desenvolupar el problema, les conseqüències de patir-i com podem solucionar-un cop ja som afectats.

Descargar podcast (Minuto 02:12)

Programa del 9 de Febrero 2016:

Fomentar la intel·ligència emocional és bàsic de cara a enfrontar-nos amb més eficàcia a les diverses situacions problemàtiques que es presenten a la vida. Ens permetrà millorar la nostra autoimatge i la satisfacció personal, adquirir major control emocional, millorar les nostres relacions interpersonals i reduir de forma significativa els problemes d’estrès. En aquest programa exposo què és una emoció i la intel·ligència emocional, com enfoco un programa d’educació emocional, els objectius que el componen i dels beneficis que gaudeixen els pacients que hi participen. Finalment, acabo el programa amb un conte que es titula, “La caixa de colors”, on es reflecteix molt bé de què tracta la intel·ligència emocional.

Descargar podcast (Minuto 02:22)

Programa del 12 de Enero 2016:

Aquest programa tracta sobre la personalitat narcisista. Començo explicant el cas d’una pacient i introdueixo el mite de Narcís, que és d’on prové el nom del trastorn. També exposo com és una persona narcisista, els símptomes més prominents, les principals causes que fan que s’acabi desenvolupant aquesta forma d’actuar i els diferents tipus que existeixen. Finalment, acabo exposant el tipus de tractament més convenient per millorar la seva adaptació al seu entorn.

Descargar podcast (Minuto 02:26)

Programa del 29 de Diciembre 2015:

En aquest programa exposo els conflictes psicològics que són més freqüents per Nadal i les formes més saludables per resoldre’ls. Què podem fer si acabem de patir la pèrdua d’un ésser estimat, si vivim lluny de casa i ens envaeixen sentiments de nostàlgia. Com superar conflictes familiars i de parella durant les festes i què podem fer si volem evitar comprar en excés. També a la fi de el programa us proposo un petit exercici que us ajudarà a encarar el 2016 amb una actitud més positiva.

Descargar podcast (Minuto 02:29)

Programa del 15 de Diciembre 2015:

Aquest programa tracta sobre el trastorn obsessiu-compulsiu. Exposo l’anàlisi de l’perfil de Melton, l’actor de la pel·lícula de “Millor impossible”. També explico, com es pot acabar desenvolupant aquesta patologia, els tipus de compulsions que existeixen i el tractament que ha demostrat ser el més eficaç per resoldre aquest tipus de problemàtica.

Descargar podcast (Minuto 02:17)

Programa del 24 de Noviembre 2015:
Aprofitant la recent notícia dels atemptats a París. En aquest programa exposo l’impacte que solen experimentar les persones després de viure una experiència traumàtica. També, explico quin tipus d’intervenció és necessària segons el moment de l’experiència viscuda i quin tipus de tractament és el més eficaç per pal·liar els efectes d’un estrès posttraumàtic.

Descargar podcast (Minuto 02:16)

Programa del 3 de Noviembre 2015:

La ludopatia és una addicció en la qual la persona fracassa en resistir-se a l’impuls de jugar. En aquest programa exposo com és un ludòpata, els símptomes que pateix, les fases per les quals passa fins a esdevenir un ludòpata i els tipus de jugadors que existeixen. També explico quins són els problemes que es desencadenen de el joc patològic i els factors que influeixen en el seu desenvolupament. Finalment, parlo de el tractament més eficaç i acabo amb un petit fragment de la novel·la “El jugador” de Dostoievski. L’autor relata la seva pròpia addicció a la ruleta russa.

Descargar podcast (Minuto 02:17)

Programa del 22 de Septiembre 2015:

En aquesta entrevista exposo el tema de l’estrès i depressió post-vacacional. És habitual que els treballadors, quan torneu a la feina després d’un període de vacances, patiu un procés de dificultats d’adaptació a la vostra vida activa laboral. Per això, en aquest programa parlo de diferents formes d’identificar-, dels efectes que sol produir i acabo introduint una sèrie de consells per a superar més fàcilment. (Minuto 02:19)

Programa del 28 de Julio 2015:

En aquest programa exposo diverses formes de vida saludable i l’alimentació a l’estiu. Com es pot dur a terme una dieta saludable. L’aplicació de les dietes per millorar la imatge corporal, l’eficàcia i els riscos que pot comportar si no s’apliquen de forma convenient. També, va explicar les diverses formes de fer exercici físic i els beneficis que s’observen sobre la salut si s’aplica amb certa regularitat. (Minuto 36:47)

Programa del 14 de Julio 2015:

Aquesta entrevista tracta sobre la tècnica de l’mindfulness. Exposo en què consisteix i com és la millor manera de practicar-lo. Els resultats que s’observen si es practica amb assiduïtat i els efectes positius que s’han trobat en diverses patologies. Finalment, acabo l’entrevista exposant una sessió de mindfulness per a tots els oients. Us animo a tots aquells que esteu interessats en practicar-lo, a que ho proveu, dedicant uns minutets a l’escolta del podcast! (Minuto 01:07)

Programa del 30 de Junio 2015:

En aquest programa va presentar el tema de l’mobbing, que es refereix a l’assetjament psicològic o moral a la feina. Exposo un cas d’un pacient que pateix mobbing i tècniques per identificar-lo. També, parlo de l’perfil de l’agressor i formes d’actuar, tan a nivell personal com en relació amb l’agressor, amb l’objectiu de prevenir-ho. (Minuto 02:19)

 

Programa del 14 de Julio 2015:

Esta entrevista trata sobre la técnica del mindfulness. Expongo en qué consiste y cómo es la mejor forma de practicarlo. Los resultados que se observan si se practica con asiduidad y los efectos positivos que se han encontrado en diversas patologías. Finalmente, termino la entrevista exponiendo una sesión de mindfulness para todos los oyentes. Os animo a todos aquellos que estáis interesados en practicarlo, a que lo probéis, dedicando unos minutitos a la escucha del podcast! (Minuto 01:07)

Programa del 30 de Junio 2015:

En este programa presento el tema del mobbing, que se refiere al acoso psicológico o moral en el trabajo. Expongo un caso de un paciente que sufre mobbing y técnicas para identificarlo. También, hablo del perfil del agresor y formas de actuar, tan a nivel personal como en relación con el agresor, con el objetivo de prevenirlo. (Minuto 02:19)

 
Leave a reply